keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Matkakuumetta

Tästä se lähtee! Tervetuloa seuraamaan jännittävää vuottamme Brisbanessa, jonne muutamme tammikuussa 2010! Nyt kun unelmamme toteutuminen on vain muutaman hassun viikon päässä, on hyvä alkaa jäsentelemään ajatuksiaan tulevasta matkasta.Ensin hieman taustoja: Miksi valitsimme juuri Brisbanen? Syksyllä 2008 aloimme Joonan kanssa keskustella kuukauden pituisesta lomasta ulkomailla, koska molemmat olivat haaveilleet pidemmästä ajasta jossain mielenkiintoisessa maassa. Pian kuukauden loma vaihtuikin kahden viikon pituiseen New Yorkin matkaan, joka oli kaikin tavoin ikimuistoinen. Tästä huolimatta emme kuitenkaan lakanneet haaveilemasta vaan itseasiassa aloimme pohtia muuttamista ulkomaille joksikin ajaksi. Lähdimme kartoittamaan vaihtoehtoja, joita Joonan työpaikalla on tarjota ja kiinnostuimme erityisesti Australian Brisbanesta. Meidän yllätyksemme asiat alkoivatkin edetä melkoisella vauhdilla ja Joona lähti kesällä 2009 kolmeksi viikoksi työmatkalle näyttämään kykynsä ja samalla katsomaan olisiko Brisbanesta meille uudeksi kotikaupungiksi.

Syksyllä 2009 saimme tiedon, että Brisbanessa ollaan valmiita ottamaan suomipoika töihin. Onneksemme työpaikan kautta järjestyi meille molemmille viisumit sekä lentoliput Suomesta Australiaan. Syksyllä olemmekin nyt keskittyneet juoksevien asioiden hoitamiseen sekä muuttohommiin. Olemme asuneet vuokralla, joten päätimme luopua asunnostamme ja siirtää kaikki tavaramme varastoon seuraavaksi vuodeksi. Tammikuussa saavuttuamme Brisbaneen tulemme asumaan erään mukavan suomalaisen parinkunnan luona sen aikaa, kunnes löydämme oman asunnon. Asetuttuamme aloillemme on myös minun aikani etsiä töitä.Ennen matkaa kirjoittelemme vielä pienen infopaketin itse Brisbanesta ja saattaa olla, että puretaan tänne vielä hieman tuntoja matkaan valmistautumisesta. Brisbanessa oman netin hankkiminen voi kestää kauan, mutta onneksi nettikahvilat on keksitty! Yritämme kirjoittaa tänne mahdollisimman usein ja paljon sekä laittaa näkyville kuvia uudesta kotikaupungistamme. Kommentointi on sallittua ja erittäin suotavaa, on mukava saada kuulumisia Suomesta! Myös ennen matkaa meille voi esittää mieleen juolahtaneita kysymyksiä.

Toivottavasti viihdytte matkassamme! :)

4 kommenttia:

 1. Kiva päästä matkakuumeilemaan tälläkin tavalla! Ja miellyttävän tyylikäs ulkoasu teillä. Yks asia mua on askarruttanu jo pidemmän aikaa: Aiotko Tuija kasvattaa Australiassa aiheeseen sopivasti surffitukan?

  VastaaPoista
 2. Laura: Voi olla, että mulle kasvaa sellainen reuhka ihan olosuhteiden pakosta: enhän mä osaa enkkukenkuksi selittää millaisen leikkauksen tähän haluan! :P

  VastaaPoista
 3. Lähtöpäivä lähestyy. Ei sitä voi enään mihinkään mielessään siirtää. Pakko se on ottaa vastaan, vaikka mukana tuleekin iso ikävä ja pitkä huoli.

  Teillä on edessä mahtava seikkailu. Tämä on teille ja myöskin kaikille teidän läheisille kasvun ja sopeutumisen paikka. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saatte vuodestanne kasapäin hyviä muistoja, jotka kantaa vuosikymmeniä.

  Toivottavasti jaksatte pitää meitä mukana ja kirjoittaa tänne usein. Joka sana luetaan tarkkaan ja kuvat tutkitaan huolella.

  Hyvää matkaa !
  Pakatkaa mukaan vielä vähän lisää positiivista asennetta ja avointa mieltä.
  Pitäkää järki päässä ja jalat maassa.

  Voi kun olisi voinut vielä kerran halata ja rutistaa.

  Ä ja I

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.