maanantai 26. heinäkuuta 2010

Karvakamuja ja kiipeilyä

Suomalaisen vieraamme Sannan matkan aikana tutustuimme toki myös Australian luontoon ja sen eläimiin.


Ensimmäisellä viikolla kävimme Alma Park Zoossa, missä pääsimme ihastelemaan kaiken kokoisia apinoita, lintuja, liskoja ja tietenkin niitä koalia ja kenguruita. Eläintarha ei kuitenkaan ollut kovin suuri, koalia oli todella vähän ja kenguruiden aitaus surullisen pieni.


Oli ne eläimet kuitenkin aika suloisia...
Toisella viikolla päätimmekin tehdä vielä yhden retken eläintarhaan, minulle jo tuttuun Lone Pine Koala Sanctuaryyn. Matka taittui mukavasti Brisbane-jokea pitkin!


Koala Sanctuary ei pettänyt tälläkään kertaa! Nyt koalat olivat yllättävän virkeitä kiipeillessään puusta puuhun ja tallustellessaan välillä maassakin. Nähtiinpä pari vauvakoalaakin, iih!


Sannan piti tietenkin päästä heti halimaan koalaa.Syötettiin myös kenguruita.Matkan odotetuimpia juttuja oli ehdottomasti valaiden bongaus Surfers Paradisessa. Maisemat Surfersissa ovat todella kauniita ja paatista käsin sai aika kivoja kuvia. Matka merta kohti alkoi Nerang-jokea pitkin.


Sanna odottelee risteilyn alkamista..
...Ja tämä onkin viimeinen kuva ennen kuin jouduin laittamaan kameran laukkuun. Merelle päästyämme merenkäynti yltyi ihan kamalaksi, valtavat aallot keikuttivat paattia jyrkkiin ylä- ja alamäkiin ja löivät vettä kannelle niin, että olimme heti aivan litimärkiä. Pari tuntia sotkimme isojen aaltojen seassa, ihmiset oksentelivat, emmekä nähneet YHTÄÄN valasta. Lopulta jouduimme lähtemään aikaisemmin takaisin maihin, sillä eräs nainen sairastui todella pahasti. Mikä pettymys! Saimme onneksi jälkeenpäin rahamme takaisin.


Kun pahin oli ohi ja tajusimme, että emme ehkä hukukaan, alkoi jo naurattaa. Oltiin aika freesejä!


Vaatteet suolavedestä märkinä tallustelimme Surfers Paradisen ihanalla rannalla ja yritimme kuivatella auringossa.


Hyvä fiilis...Rauhallisempiakin päiviä vietettiin, muun muassa ihastellen maisemia Mount Coot-thalla!


Mount Coot-thalta lähti myös muutama aika kiva kävelyreitti, joten kävimme samoilemassa metsässä ja yritimme bongata erilaisia eläimiä. (Nähtiin pari lintua sekä joitakin mölyapinoita, jotka tarkemmin tarkasteltuna taisivat olla ihan ihmislapsia.)Mount Coot-than alueella on myös iiiiso Botanical Gardens, missä pääsi tutustumaan sademetsiin, japanilaiseen puutarhaan ja eksoottisiin kasveihin.Yksi parin viikon hienoimmista kokemuksista oli kuitenkin Story Bridge Climb!


Tuon sillan päällä kiipesimme! 2,5 tunnin aikana kävimme läpi turvallisuusohjeet, puimme siniset smurffihaalarit päällemme ja lähdimme noin 10 hengen joukossa kiipeämään ylöspäin. Tahti oli mukavan rauhallinen ja pysähtelimme usein katsomaan maisemia, jotka tietenkin olivat todella vaikuttavat! Ylhäällä sillan huipulla eräs ryhmämme jäsenistä kosi tyttöystäväänsä, joten suuria tunteitakin koettiin. :) Lopuksi saimme vielä todistukset muistoksi kiipeilystä ja ostimmepa kuvankin, jossa poseeraamme Joonan kanssa sillan huipulla. Kuva ei valitettavasti kuitenkaan ollut kovin hyvälaatuinen, joten se jää tällä kertaa julkaisematta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.