sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kuvia vuoden varrelta

Viime viikolla tuli tasan vuosi täyteen siitä, kun muutimme Brisbaneen. Blogissamme on kirjoituksia kohta kuusikymmentä, mutta edelleen tuntuu siltä kuin olisimme vasta äsken lentäneet tänne. Kohta koittaa paluu takaisin Suomeen, vaikka vielä olisi kaikenlaista nähtävää, muun muassa Uusi-Seelanti ja Iso Valliriutta jäävät tällä kertaa kokematta. Tähän kirjoitukseen on kerätty kuvia tapahtumista, joista ei riittänyt tarpeeksi materiaalia omiksi kirjoituksikseen.


Alkuvuoden Ikean reissu

Suomesta ei kannattanut raahata Australiaan mitään, joten aivan heti uudelle mantereelle päästyämme teimme Juhan ja Maijun kanssa retken Ikeaan ostamaan kärryn täyteen tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, astioita, kattiloita ja muuta uudesta asunnostamme puuttuvaa tavaraa.
Alexiksen ja Leon kanssa juhliminen

Alkuvuosi tuli juhlittua Joonan työkavereiden ranskalaisen Alexiksen ja brasilialaisen Leon kanssa. Herrat tykkäsivät klubeista, joten Valleyssä tuli käytyä monena viikonloppuna tanssimassa. Kaverukset palasivat kesäkuussa Norjaan, Alexis tosin asuu nykyään Brasiliassa.
Inhabit Fiesta festival

Tapasimme Tobyn ja Michellen ensimmäistä kertaa Inhabit Fiesta -kaupunkifestareilla. Emme vielä silloin tienneet, miten hyviä ystäviä meistä tulisi.Takapihojen possumit*

Näitä löytyy melkein jokaisen australialaisen talon takapihalta. Ne varastavat ruokaa, ja näyttävät äärettömän söpöiltä.

* Opossumi on eri eläin kuin possumi.
Omituiset australialaiset vesihanat


Illat kaveriporukan kanssa
Vesivahinko

Yhtenä lauantaiyönä joulukuussa asuinrakennuksemme vesiputkien venttiilit halkesivat. Putkien paine sai monet asunnot tulvimaan. Meidän asunnossamme vesi kasteli lattiamaton. Asunto haisi seuraavan viikon märälle koiralle.


Palkinto

Joona sai työpaikan pikkujouluissa tunnustuksen työstään.


Joulujuhla

Joulu ilman perhettä ja lunta on ulkosuomalaiselle vaikeaa aikaa. Tapaninpäivänä Juhan ja Maijun luona juhlittiin joulua muiden ulkomaalaisten, tanskalaisten Jonaksen ja Susanin kanssa, kanadalaisen Andrewn ja amerikkalaisen Mistyn kanssa, ja suomalaisten Kallen ja Beadan kanssa.


Uusi vuosi

Uutta vuotta juhlittiin australialaisen Warwickin coctail -bileissä. Warwickin talo jäi valitettavasti tämän viikkoisen tulvan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.