tiistai 8. maaliskuuta 2011

21st Century

Gallery of Modern Artin, tuttavallisemmin GoMA:n 21st Century -näyttely on ollut alkuvuoden iso näyttelytapaus. Tai tarkemmin sanoen sen piti olla sitä, mutta toisin kävi: viimeisen kuukauden South Bankin alue, GoMA mukaan lukien, on ollut suljettuna Queenslandin tulvien jäljiltä. Muutama viikko sitten Gallery of Modern Art avasi ovensa vihdoin taas yleisölle. Viime viikonloppuna satoi, joten lauantaiaamuna suunnistimme joen toiselle puolelle kulttuurireissulle GoMA:an.Claude Closky - Untitled


Xu Zhen - ShangART supermarket

Näyttelyyn oli rakennettu kiinalainen ruokakauppa, joka oli täytetty tyhjillä tuotepakkauksilla.
Tobias Putrih - ConnectionThomas Demand - Landing

Tuijan ihastelema taulu kuvaa tositapahtumaa englantilaisesta herrasmiehestä, joka joitakin vuosia sitten kompastui museossa kengännauhoihinsa, ja rikkoi kaatuessaan kolme mittaamattoman kallista Qing Dynastia -vaasia. Hups.


Bentick Island artists Makarrki – King Alfred’s country


Damien Hirst - For the love of God

Kuvassa näkyvään tauluun oli kehystetty valokuva pääkallopatsaasta, joka on päällystetty sadoilla pienillä, aidoilla timanteilla. Metalliseen kalloon on myös istutettu aidot ihmisen hampaat. Missähän pääsisi näkemään alkuperäisen patsaan?Pascale Marthine Tayou - Plastic bags

Kauppojen muovipusseista oli kyhätty vaikuttava patsas. Kiinalaisen kaupan tavoin teos kritisoi Kiinassa nopeasti yleistyvää kulutusyhteiskuntaa.


Olafur Eliasson - The cubic structural evolution project

Legoja!
Joona rakensi legoista laaman.


Tuijan taidonnäyteRivane Neuenschwander - I wish your wish

Seinältä jokainen sai ottaa yhden toivomusnauhan ja sitoa sen ranteeseensa. Maksuksi nauhasta tuli kirjoittaa lapulle oma toiveensa ja laittaa se seinässä olevaan reikään. Nauhoissa luki mm. "I wish I had courage to tell my parents", "I wish I could travel in time and space", "I wish I had a tail to show my mood", "I wish I had friends at school" ja "I wish all the animals on the planet were safe"."I wish that I was a superhero."


Leandro Erlich - Swimming pool

Marc Quinn - Portraits of landscapes

Klikkaa kuva suuremmaksi.


Tracey Moffatt - First jobs

Klikkaa kuva suuremmaksi.


Thukral & Tagra - Morpheus


Wang Qingsong - China Red


Yinka Shonibare - Reverend on iceYayoi Kusama - Narcissus garden


Tony Albert - Sorry

Anteeksipyyntö Australian aboriginaaleilleMartin Creed’s installation Work No. 956 - Half the air in a given space

Tuohon huoneeseen Tuija olisi halunnut päästä, mutta jono oli hirmu pitkä!


Bharti Kher - The skin speaks a language not its own


Candice Breitz - King

King -videoteoksessa kuusitoista vannoutunutta Michael Jackson -fania esittää Thriller -levyn alusta loppuun.


Ah Xian - Metaphysica
Näyttelyssä riitti paljon katseltavaa ja ihmeteltävää. Toiminnallisemmat taideteokset kuten suuret liukumäet, ilmapallohuone ja legonrakennuspiste takasivat viihtymisen myös lapsille. Näyttely on ilmainen ja nähtävissä vielä 26. huhtikuuta saakka. Joona ja Tuija suosittelevat!

4 kommenttia:

 1. Tuo Candice Breitzin King oli viime vuonna EMMAssa Espoossa. Ihan mahtava! Samaa settiä oli myös Madonnasta Queen ja Jack Nicolsonista ja Meryl Streepistä Him/Her.

  Hirstiä oli kans Kiasmassa. Muttei myöskään tuota oikeeta kalloa. :)

  "Damien Hirst on nykytaiteen suurimpia nimiä ja herran teoksia löytyy niin David Beckhamin, Elton Johnin kuin Lance Armstronginkin kotiseiniltä. Vuonna 2007 Hirst kyhäsi kokoon myös 8601:llä timantilla koristellun pääkallon. Timanttikallo vilahtaa Jay-Z:n On To The Next One -videolla (alla) ja vaikkei huipputyötä Kiasmasta löydykään, on esillä silti samaisesta kallosta tehty valokuvateos. Valtavaan valokuvatyöhön on kiinnitetty pinnalle kristalleja ja mikä oudointa, teos on lainassa nimettömältä helsinkiläiseltä keräilijältä. Ihan pers’aukinaisesta hankinnasta ei ole kyse - Hirstin suuret työt kun tuppaavat maksamaan miljoonia"

  VastaaPoista
 2. Brisbanen GoMA on aikalailla saman kokoinen kuin Kiasma. Brisbane on Queenslandin osavaltion pääkaupunki, ja Queenslandissa on Suomen verran populaa.

  Googlasin juuri Hirstin tuotantoa netistä, herralla on kyllä kieltämättä paljon muitakin hienoja töitä. :)

  VastaaPoista
 3. Moi, mä olen täällä käynyt aina joskus Home&Awayn kautta kun seutu kiinnostaa, oma Australian matka on alkamassa ihan pian. Kiitos tästä postauksesta, pitää käydä katsomassa näyttely kun Brisbaneen tulee. Mä näin For the love of God'n Rijksmuseumissa Amsterdamissa ja se oli outoa. Jonotettiin, käveltiin teos ympäri ja ulos ihmeissään siitä oliko se hieno vai ei, taidetta vai ei. Museo oli tehnyt aiheesta aika kivan nettisaitinkin jossa sai kertoa oman mielipiteensä asiasta äänittämällä videonpätkän (http://www.fortheloveofgod.nl/). Ja sitten sieltä sai muovikassin jossa on se kallon kuva maustalla pohjalla :)
  t. piia

  VastaaPoista
 4. Mä en ihan ymmärrä tota uima allas juttua.. :D?

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.