perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kotiinpaluun aika

Matkamme Australiassa alkaa olla lopuillaan ja suuntaamme takaisin Suomeen jo huomenna! Kirjoittelemme tänne vielä muutamia kirjoituksia kunhan muuttokiireet hieman hellittävät, mutta haluamme tässä välissä sanoa pari sanaa.

Lopulta vietimme Australiassa hieman yli vuoden ja tuohon aikaan mahtui paljon hienoja kokemuksia. Vuoden aikana me muun muassa:

Matkustimme ympäri Queenslandia ja otimme rennosti erilaisissa rantalomakohteissa


Stradbroke Island


Moreton Island


Noosa


Surfers Paradise


Byron Bay


Kävimme Melbournessa ja Sydneyssa

Ihmettelimme Tokion ihmisvilinää


Kestitsimme Suomesta saapuneita vieraita


Koimme Brisbanen tulvat
Saimme paljon postikortteja ja kirjeitä Suomesta
Bongasimme omituisia otuksia

Saimme uusia ihania ystäviäAlkuvuosi kului nopeasti kaikkea uutta ihmetellessä. Alkuinnostus vaihtui jossain vaiheessa pieneen ahdistukseen ja kulttuurishokkiin, kun aloimme vähitellen kaivata myös tuttua ja turvallista. Koti-ikävää potien kuitenkin totuimme pikkuhiljaa uuteen ympäristöön. Joona nautti työstään Nokia Australialla ja sai työpaikkansa kautta monia uusia ystäviä. Tuija aloitti kesän jälkeen Punaisella Ristillä vapaaehtoistyöntekijänä ja möi second hand -vaatteita parina päivänä viikossa tutustuen siinä sivussa mielenkiintoisiin ihmisiin. Vuoden 2010 lopulla hoksasimme, että aivan huomaamatta olimme rakentaneet meille tänne oman arjen ja sosiaalisen piirin. Elämä Australiassa tuntuu nyt aivan normaalilta, tutulta ja turvalliselta.

Haluamme kiittää Maijua ja Juhaa, joiden luona saimme asua ensimmäisen viikon etsiessämme vielä asuntoa. Vuolteiden kanssa olemme myös tehneet monen monta hienoa retkeä ja heistä tuli meille vuoden aikana hyvin tärkeät ystävät. Kiitos myös ihanalle Pihlalle, joka totutti meidät heti Australian rytmiin herättämällä meidät joka aamu seitsemän aikoihin ja tutustutti meidät Pingun ja Barbababan hienoon maailmaan. Kiitos Kallelle kaikista hauskoista viikonlopuista ja hyvistä keskusteluista! Thank you Chelle and Toby, you made our year more fun and less sober! Please come to visit us as soon as possible!

Kiitokset lähtevät myös kaikille ystäville, sukulaisille ja muille tämän blogin lukijoille. On ollut ihana saada kommentteja, ne ovat kannustaneet kirjoittamaan ja helpottaneet koti-ikävää! Pian me olemme Suomessa ja ikävöimme puolestaan Australiaa, niin se elämä menee. Kulunut vuosi on ollut upea ja tapahtumarikas, mutta uusia ihania kokemuksia on luvassa myös vuodelle 2011, kun syyskuussa sanomme toisillemme Tahdon!


14 kommenttia:

 1. Iso itku tuli. Onnea kovasti ihanat matkallenne uusiin seikkailuihin ja kohti sita tarkeaa paivaa <3 !

  VastaaPoista
 2. Mua alkoi ihan itkettään! :) <3

  T: Sanna

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa kotiin ja kohti uusia seikkailuja.

  - Äiti ja Iskä

  VastaaPoista
 4. Aaaaaaaaaaaaaa!!!

  (se oli pääosin kommentti tohon viimeseen uutiseen)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa! On ollut huikeeta lukea teidän vuodesta, ja se on mennyt nopeasti! :) Onnea suureen päiväänne, minäkin menen syyskuussa naimisiin!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa kotosuomeen, ihana uutinen vuodelle 2011.

  VastaaPoista
 7. Ihania muistoja teille on jäänyt ja paljon ihania muistoja vielä tulossa! Onnea teille <3

  -Eija

  VastaaPoista
 8. Sniif... Ihana kuvakollaasi ja tuo uutinen syyskuusta! Te olette aivan ihana pari :)
  Onnea ja tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
 9. Nyt ei äidinkään tarvi pitää enää salassa, että olette menossa naimisiin. Ihana saada teidät Suomeen. Odotan, että vipinää riittää tälle vuodelle. On muuttoa ja hääsuunnittelua ect. hp

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa takaisin ja onnea tulevalle hääparille!

  VastaaPoista
 11. Teillä tuntui olevan hieno vuosi Ausseissa! :) Nyt pitää jälkikäteen käydä lukemassa mitä kaikkea teitte. Kokemuksen syvällä rinta-äänellä voin sanoa, ettei koti-ikävään tosiaan auta muu kuin kotiin meneminen. :/

  VastaaPoista
 12. Oli tosi kiva tutustua teihin! :) Kaikkea hyvaa sinne Suomen paahan! Ollaan yhteyksissa!

  VastaaPoista
 13. Vaikuttaa että teillä on ollut ihana vuosi Australiassa :) Voi kun pääsis itsekin kokemaan jotain noin hienoa. Onnittelut pian tulevista häistä :)

  T.Fenella/Tiina

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtavia kuvia, ja varmasti mielenkiintoinen vuosi oli. Päädyin tänne just blogilistalta, ja pakko oli jättää kommentti, vaikka onkin "vanha" blogi ;) Pitää tästä lähteä lukemaan noita Aussipostauksia..

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.