perjantai 30. huhtikuuta 2010

Melbourne, osa 1

Viime viikonlopun vietimme tosiaan Melbournessa. Otimme kuvia taas melko runsaasti, joten päätimme jakaa nämä tarinoinnit useampaan postaukseen ja julkaista niitä tässä pitkin viikonloppua!

Lähdimme matkaan jo torstai-iltana, jotta meillä olisi koko viikonloppu aikaa kierrellä ja tutkia kaupunkia. Majoituimme motelliin, joka sijaitsi noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Motelli oli suht edullinen ja kotoisa, mutta ensimmäinen yö oli aika karmiva. Nukuimme molemmat todella levottomasti ja heräilimme pitkin yötä kaiken maailman kummallisiin ääniin, joita kuului niin kadulta, parvekkeeltamme kuin sisältä huoneestakin. Puoli neljältä aamulla huoneessamme ollut kelloradio pärähti soittamaan kammottavaa kirkkomusiikkia. Hrrrr! Loppuyön nukuimme valot päällä :D

Perjantaina lähdimme heti aamusta tutustumaan keskustaan.Ensimmäisenä huomiomme kiinnitti katutaide ja graffitit. Pienet kujat olivat täynnä toinen toistaan hienompia taideteoksia.


Roskiksetkin on koristeltu...
Tällaisia lanewayta keskustassa oli useampi. Lanewayt ovat pullollaan pieniä suloisia kahviloita, tunnelmallisia ravintoloita ja erilaisia liikkeitä.


Ja taas hienoja roskiksia, heh.


Melbourne näyttää todella eurooppalaiselta kaupungilta vanhoine rakennuksineen ja raitiovaunuineen.


Keskustassa oli paljon suuria ketjuvaateliikkeitä sekä kalliimpien vaatemerkkien liikkeitä. Kyseiset kaupat kierrettiin kaukaa, vaikka tämä kuvassa näkyvä liike olikin mun mielestä hyyyyyvin houkutteleva.


Koko aamupäivän käveltyämme pysähdyimme hetkeksi pirtelöille leputtamaan jalkoja ja selailemaan paikallisia lehtiä.


Mun drinkki oli nimeltään Fat Burner. Ei kylläkään toiminut ihan toivotulla tavalla.


Käytiin myös maan alla ihmettelemässä pieniä käsityöliikkeitä.
Tämä liike oli Joonan mieleen. Tarjolla oli omakustanteita aina sarjakuvista runokirjoihin.
Maanalaisen tunnelin seinillä oli taidetta.
Kävimme myös joen toisella puolella South Bankissa. Joen vierellä oli paljon erilaisia ravintoloita. Tästä kuvasta muuten näkee myös viikonloppuna vallinneen ilman: pilvistä ja harmaata.
Keskustassa poikkesimme pariin hieman persoonallisemman näköiseen vaateliikkeeseen. Yllä olevan kuvan liikkeessä oli ihan huippu palvelu: muutaman ostoksen lisäksi mukaan tarttui hyviä vinkkejä siitä, missä kannattaa bilettää lauantai-iltana.


Ennen kuin lähdettiin motelliin keräämään voimia iltaa varten, istuttiin mukavassa ravintolassa viinilasillisilla.


Välipalaksi haimme minimuffinseja!


Naminami<3>
Keskusta jätti ihan hyvät fiilikset, vaikka se olikin keskustamaiseen tapaan hieman kylmä ja sieluton. Koimme kuitenkin erittäin positiivisena joka kadunkulmassa näkyneen katutaiteen sekä Brisbanea kansainvälisemmän ja rennomman tunnelman. Lauantaiksi suunnittelimmekin kävelymatkaa hieman kauemmaksi keskustasta. Siitä lisää seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

  1. VOI EI miten söpöjä minimuffinsseja. Ja ihanin toi ganesha graffitti

    VastaaPoista
  2. Ja nuo oli ihan huippuhyviä! NAM.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.