lauantai 1. toukokuuta 2010

Melbourne, osa 2

Lauantaina jätimme keskustan taaksemme ja lähdimme kävelemään kohti South Yarraa sekä St Kildaa. Kävelimme Richmondin asuinalueen kautta, joka sijaitsi aivan motellimme lähellä. Alue yllätti positiivisesti useine outlet -myymälöineen ja kivan näköisine kahviloineen.


The Body Shopin outlet-myymälä oli pieni pala taivasta mulle. Mukaan tarttui pussillinen ihanan tuoksuisia suihkusaippuoita ja vartalorasvoja.


South Yarra oli todella mukavaa aluetta! Vanhoja taloja, valtavasti erilaisia liikkeitä ja toinen toistaan kutsuvampia kahviloita. Valitettavasti tällä alueella oli tosi kova liikenne, joten kuvien ottaminen oli hieman vaikeaa...
Yleisesti ottaen South Yarran alue oli paljon mielenkiintoisempi kuin hieman kliininen keskusta.


Kävelimme South Yarran läpi aina St Kildaan asti, missä on myös hiekkarannat. Emme kuitenkaan käyneet rannalla tai muutenkaan kierrelleet enää kovin paljoa. Kuusi tuntia kävelyä ja kahviloissa lorvailua riitti meille, joten nappasimme St Kildasta ratikan suoraan keskustaan.


Päivän kääntyessä illaksi tunsi jo selvästi, että syksy on tullut. Mulla oli kaksi neuletta ja kaulahuivi, ja silti palelin. Koko viikonlopun lämpötilat pysyttelivät alle 20 asteessa, maanantaina lähtiessämme oli aamulla vain 7 astetta!


Lauantai-iltana päätimme lähteä tutustumaan Melbournen baaritarjontaan. Ensimmäiseksi poikkesimme Rooftop baariin, joka nimensä mukaisesti sijaitsi kerrostalon katolla. Katolta oli ihan mielettömät näkymät, dj soitti hyvää musiikkia ja joka puolella oli lämmittimiä estämässä syväjäätymisen. Tuossa baarissa näytetään muuten ulkoilmaelokuvia kesäaikaan. Suosittelen!


Tossut katolla.

Rooftop baarista siirryimme indiebaari Ding Dongiin, missä esiintyi paikallinen bändi Carnation, joka veti yllättävän hyvin! Keikan jälkeen baarissa soitettiin 90-luvun rokin parhaimpia helmiä ja Joona pääsi muistelemaan omaa nuoruuttaan... Rokkibaareja ja rennompaa menoa kaivanneina Melbournen yöelämä oli meille tervetullut kokemus. Olemme olleet hieman pettyneitä Brisbanen baaritarjontaan ja yleiseen juhlimiskulttuuriin, mutta Melbournen kokemusten jälkeen olemme päättäneet etsiä vaikka väkisin edes yhden hyvän rokkibaarin täältä Brisbanestakin!

Sunnuntaina kävimme ihmettelemässä mereneläviä ja tutustuimme vielä yhteen mielenkiintoiseen ja boheemiin asuinalueeseen. Siitä lisää myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Todella kauniita nuo vanhat talot siellä. :)

    VastaaPoista
  2. Niin on! Ihanaa vaihtelua Brisbanen pilvenpiirtäjille.

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.