maanantai 3. toukokuuta 2010

Melbourne, osa 3

Sunnuntaina lähdimme heti aamupäivästä tutustumaan Melbournen Aquariumiin.
Matkalla piti tietenkin taas kuvailla keskustan katutaidetta.


Satuimmepa näkemään myös ANZAC Dayn kulkueen ja veteraanit!


Aquariumissa! Pingut ihmettelevät hassun näköisiä tyyppejä.


Pingu sukeltaa!


Aquariumissa oli paljon eksoottisia ja värikkäitä kaloja, tämä pusuhuuli oli meidän lemppari. Aika symppis!


Söpöjä sammakoita.


Meduusat oli tosi vaikuttavan näköisiä, tässä ihan miniversioita! Pimeässä huoneessa oli vaikea saada hyvää kuvaa.


Hui hai!


Satuimme paikalle juuri sopivasti ison altaan ruokinta-aikaan. Sukeltajat toivat herkkuja rauskuille, haille ja muille kaloille.


Rauskut olivat valtavia! Ja näyttivät hienolta kun kävelimme putkessa...


Aquariumin jälkeen hyppäsimme ilmaiseen turistikierrosratikkaan ja menimme Fitzroyn asuinalueelle kävelemään. Ensimmäisenä eksyimme ranskalaiseen vohvelikahvilaan, josta sai myös paikanpäällä valmistettua siideriä. Oli hyvää!


Fitzroy oli myös todella sympaattinen ja hieman boheemi asuinalue. Vanhat rakennukset, pienet mielenkiintoiset liikkeet ja kymmenet pubit olivat erityisesti meidän mieleen. Olisimmepa löytäneet tämän paikan aiemmin, täällä olisi voinut viettää koko viikonlopun!
Tämä outlet oli oikea aarreaitta! Pengoimme siellä pitkän tovin ja Joona löysi kaksi takkia, minä löysin paidan ja laukun. Tosi edullisesti.


Tänne olisimme menneet, jos emme olisi olleet jo niin väsyneitä.


Tässä myös kiva second hand -liike, josta olimme kuulleet kehuja, mutta johon emme lopulta uskaltaneet poiketa koska olimme shoppailleet jo ihan tarpeeksi.Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli mielenkiintoinen ja Melbourne tuntui aivan meidänlaiselta kaupungilta! Kulttuuri, tunnelma ja ihmiset tuntuivat olevan rennompia ja jollain tavalla hyväksyvämpiä kuin Brisbanessa. Kävelimme joka paikkaan ja suosittelen sitä kyllä muillekin, siten näkee kaikkein parhaiten kaupunkia. Kannattaa myös ehdottomasti poiketa hieman sivummalle keskusta-alueelta: esimerkiksi Fitzroy oli sellainen paikka, jota voin lämpimästi suositella ihan jokaiselle!

3 kommenttia:

  1. OOOOOOO, mus suosikit on ehdottomasti noi sammakot, vaikka veteraanitkin oli ihan hellyyttäviä! Haluan myös akvaarioon kanssa pian :)

    VastaaPoista
  2. Sammakot oli tosi symppiksiä ja ne liikkukin paljon enemmän kuin nuo veteraanit. Veteraanit vaan oli ja möllötti. Sun pitää mennä särkänniemeen!

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.