maanantai 20. syyskuuta 2010

Brisbanen yöelämää

Syyskuussa Brisbanessa juhlitaan Brisbane Festival -kulttuurifestivaaleja. Festivaalien aikana ympäri kaupunkia järjestetään erilaisia teatteri-, tanssi-, ja musiikkiesityksiä. Tapahtumat polkaistaan käyntiin vuotuisilla QBE Riverfire -avajaisilotulituksilla. QBE Riverfire televisioidaan ympäri Australiaa ja niitä mainostetaan yhtenä maailman pisimmistä ja isoimmista ilotulitusesityksistä. Ilotulitusten jälkeen juhlittiin Joonan työkaverin Kallen tupareita.


Ilotulitukset alkoivat heti pimeän tultua.QBE Fireworks pärjäsi tasaveroisesti Hudson -joen itsenäisyyspäivä -ilotulituksille, jotka näimme viime vuonna New Yorkin matkallamme.Ilotulitusten jälkeen seurasi F111 -hävittäjien "dump and burn" -ylilennot, jossa koneet polttivat polttoainevarastonsa isolla liekillä kaupungin yllä.


Ylilentojen aikana taivas liekehti oranssina ja taivaalta kuului iso jyrinä. Esitys oli vaikuttava, muttei kuulemma erityisen ympäristöystävällinen, eikä sitä ole tarkoitus järjestää enää ensi vuonna, tosin esitys on järjestetty "viimeistä kertaa" jo parin vuoden ajan...


Ilotulitusten jälkeen siirryimme parin korttelin päähän Kallen luo viettämään iltaa. Mukana illanvietossa oli meidän suomalaisten lisäksi australialaiset Toby, Michelle, Warwick, Naomi ja Storm.


Näkymät Kallen parvekkeelta


Tuija fiilistelee


Seuraavana viikonloppuna Fortitude Valleyssa järjestettiin Valley Fiesta -viikonloppufestivaalit.


Perjantai -ilta alkoi treffeillä tapas -baarissa.


Chinatown Mallissa Pyrophone Juggernautit soittivat urkuja hitsausliekeillä ja tulilieskoilla.


Brisbanen oma beatbox -mestari Tom Thum esiintyi Brunswickin kävelykadulla. Herra imitoi soittimia suullaan, looppasi biiseihinsä basso- ja rumputaustat, ja lauloi ja räppäsi päälle.


B-boys represent!


Ilta päättyi videopeliaiheiseen Mana -baariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.