perjantai 3. syyskuuta 2010

Laneway Markets

Toisella yrityksellä, eräänä elokuisena sunnuntaina onnistuimme viimein käymään Valley Laneway Markets -markkinoilla.Ennen Valleyta päivä alkoi kuitenkin West Endissä aamupalalla ja vierailulla pienimuotoisilla Marky Markets -vintagemarkkinoilla. Marky Markets järjestetään Hifi -baarin edustalla, jokaisen kuun kolmantena sunnuntaina.
Tarjolla oli paikallisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden töitä: vaatteita, koruja, käsilaukkuja, kortteja ja kaikenlaista muita käsintehtyjä esineitä.

Marky markets oli nopeasti koluttu läpi ja molemmilla alkoi olla jo kiljuva nälkä. Hifistäkin olisi saanut ruokaa, mutta suuntasimme sittenkin kadun toiselle puolelle tuttuun ja turvalliseen Lock&Load -baariin aamupalalle.


Kuuma aurinko porotti Lock&Loadin takapihalle. Australian talvi alkaa olla pikkuhiljaa taittumassa.


Aamupäivästä jäi käteen pari nättiä pinssiä.


West Endissä hyppäsimme 199 -bussiin, joka vie keskustan toiselle puolelle Fortitude Valleyyn. Valleyn Laneway -markkinat pidetään kolmella eri lanewayllä: Bakery Lanella, Little Winn Lanella and California Lanella. Aloitimme tutkimusmatkamme Little Winn Lanella, jonka varrella on muuten myös aikaisemmassa blogimerkinnässä mainittu Flamingo -kahvila.


Lanewayksi kutsutaan pieniä sivukatuja ja huoltokujia, joita Australiasta löytyy lukemattomia jokaisesta vähänkään isommasta kaupungista. Monesti kun jostain kaupunginosasta tulee suosittu, alueen lanewayt muuntautuvat tunnelmallisiksi kahvila- ja ravintola-alueiksi. Varsinkin Melbourne on kuuluisa kujistaan. Brisbaneen laneway -kulttuuri tekee vasta tuloaan.
Seuraavaksi vuorossa oli Bakery Lane, jonka perukoilta avautui tunnelmallinen sisäpiha.

Sisäpihalle oli pystytetty väliaikainen kahvila. Iltaisin sisäpiha muuntautuu viereisen klubin ulkotilaksi.


Seinillä näkyi herra Banksyn inspiroimaa katutaidetta.


Viimeisenä vuorossa oli California Lane.Illalla menimme grillaamaan Juhalle ja Maijulle, jotka olivat juuri saapuneet kotiinsa Japanin reissultaan. Maijua ja pientä Pihla -tyttöä oli erityisen ikävä, edellisestä tapaamisesta oli ehtinyt kulumaan jo monta kuukautta.


Grillaus on miehistä puuhaa.Jälkiruuaksi syötiin Kallen tekemiä lättyjä, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.