keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Ekka

Ekka eli Royal Queensland Show on vuosittain järjestettävä suuri maatalousnäyttely. Maatilan eläinten lisäksi tarjolla on mm. taidetta, konsertteja, kilpailuja sekä paljon kojuja, joissa myydään ruokaa, leluja ja markkinoille perinteistä muovikrääsää. Ekkassa on myös oma huvipuistoalue hurjine vuoristoratoineen sekä maailmanpyörineen! 10 päivää kestävässä tapahtumassa käy kuulemma noin 400 000 ihmistä ja sen kunniaksi kaikki queenslandilaiset saavat yhden ylimääräisen pyhäpäivän, joten pitihän meidänkin päästä ihmettelemään mistä tässä kaikessa on kyse. Mukanamme oli suomalainen vahvistus Kalle, joka oli juuri saapunut Brisbaneen työskentelemään samassa työpaikassa kuin Joona.


Aloitimme kierroksen hallista, joka oli täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä ruokakojuja. Tokion matkaa haikeudella muistellen ajattelimme nauttia aamupalaksi crepet, mutta pitkän crepejonon pelästyttämänä päädyimme terveellisempään vaihtoehtoon eli pitsoihin...


Joka kulmassa oli söpöjä eläimiä!


Tuija sai suurimmat kiksit (ja allergiset reaktiot) koirien omasta alueesta, jossa oli meneillään juuri näyttelyt.


Ramppikuumetta? Hauvat odottelevat pääsyä areenalle. Oon kyllä sitä mieltä että kaikki ovat ihan yhtä söpöjä, miksi niitä pitää arvostella?


Tuitui...


Yksi halli oli täynnä kanoja, kukkoja, hanhia ja muita kovaa meteliä pitäviä lintuja.Värikkäitä papukaijoja. Alareunan keltainen töyhtöhyyppä aiheutti koti-ikävää. Väinö, Väinö, missä on se Väinö?!Vauvaeläimet olivat ihania ja rapsuteltavia.


Mustat lampaat


Aika vakuuttavan näköinen kaveri...Kissojen alueella oli kaappi, jonka kyltti aiheutti meissä kypsissä aikuisissa huvitusta.Miu ja mau!


Olipa siellä joku tylsä teknologia-aluekin... Kuvassa näkyvä kasvojentunnistin julisti Joonan nimeksi Susie.


Kilpa-ajot!


Join the army!


Näimme myös tankotanssiesityksen. Oli siinä tytöillä aikamoiset hauikset! Poikien mielestä esitys oli ihan kiva.


Alueella tepasteli myös vaikka minkä näköistä otusta, joiden kanssa pääsi poseeraamaan.Huvipuistolaitteet maksoivat erikseen ja olimme vastikään Movie World -huvipuistossa, joten laitteet jäivät tällä kertaa kokematta.Ja loppuun vielä videokuvaa parista huvipuistolaitteesta:


3 kommenttia:

 1. Olisin varmaan alkanut parkumaan jos oisin nähnyt noi elukat häkeissään :( Mut toi bulldogin pentu, awwwwwwwwwwwwwwwwwww, se sulatti mun sydämen <3 oliko sillä vielä kieli raukalla ulkona x)

  VastaaPoista
 2. alan sit kutsuun joonaa suuusieks! ja noi isot sonnilehmäotukset on vakuuttavan.... pelottavia!

  t. Anna L (en jaksanu kirjaa sisää)

  VastaaPoista
 3. Mirette: Juu, varsinkin tuo lintujen puoli oli kamalan meluisa :/ Mietinkin että montakohan tipua siellä kuolla kuukahti pelkästä stressistä. Hauvat olivat valloittavia, ne vaan loikoili, oli rapsuteltavana ja otti rennosti :)

  Anna: Sonnit oli kyllä aika...sonneja! Susie varmasti arvostaa uutta nimeään.

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.