lauantai 26. kesäkuuta 2010

Bye bye Tokyo

Vähän venähti näiden viimeisten päivien raportointi, tässä kuitenkin kuvia viime perjantailta ja lauantailta ennen lähtöämme!


Perjantaina tutustuimme Asakusan Kannon-temppelialueeseen, missä olikin aika paljon porukkaa ja turisteja.


Naka-misen kävelykatu oli ensimmäinen ja ainoa selkeästi turisteille suunniteltu paikka, jossa olimme matkan aikana käyneet. Katu oli täynnä pieniä kojuja, joissa myytiin viuhkoja, huiveja, katana -miekkoja, syömäpuikkoja ja muuta japanikamaa.Minä ostin itselleni ennustuksen. Ensin piti ravistella pöydällä näkyvää metallista rasiaa, jotta sieltä tulisi tikku ulos. Tikun päässä oli kanji-merkki, jonka mukaan valittiin seinästä oikea luukku, mistä sai ottaa yhden ennustuslappusen. Se mitä minulle ennustettiin, jääköön salaisuudeksi. ;)


Ennustuksen lukemisen jälkeen lappu taiteltiin solmuun tuollaiseen telineeseen.Ison temppelin takaa löytyi tällainen kaveri, jonka ristimme Joonan kanssa Don't mess with me -patsaaksi.


Temppelialueen ympäristössä oli monia posliinikauppoja.Asakusassa kiertelyn jälkeen matkustimme metrolla kahville molempien lempparikaupunginosaan Shibyuaan.Perjantai-iltana teimme baarikierroksen. Kävimme muun muassa tällaisessa tunnelmallisessa pienessä pubissa, jonka seinät oli vuorattu kävijöiden valokuvilla ja nimikirjoituksilla. Huoneen perältä näki suoraan ulko-ovelle. Useimmat baarit joissa illan aikana käytiin, olivat tällaisia joihin mahtui baaritiskin lisäksi korkeintaan yksi pöytä.


Lauantaina luovutimme huoneen heti aamulla ja lähdimme Ginzaan tekemään vielä yhden kierroksen Muji-liikkeessä, johon minä olen täysin rakastunut. Viikonloppuisin jalankulkijat valtaavat Ginzan suurimmatkin autotiet.


20. päivä Japanissa vietetään isänpäivää.


Do what?Ginzasta siirryimme metrolla Roppongin kaupunginosaan, missä olimme aikaisemmin käyneet vain illalla. Roppongi Hillsissa on hienoja rakennuksia ja muun muassa tällainen hämyhäkki.


Nautittiin viimeiset crepet, snif.


Ja vietettiin melkein tunti tässä ihan mahtavassa kirjakaupassa! Joona nappasi mukaan paksun graafista suunnittelua käsittelevän opuksen, joka oli täynnä toinen toistaan hienompia kuvia. Minä puolestani ostin filmikameran...


Matka jatkui Tokyo Midtowniin, joka on Roppongin vieressä sijaitseva ostoskeskuskompleksi. Tokyo Midtownissa on paljon kalliita liikkeitä, ravintoloita ja puistoja.


Kirjoiteltiin vielä viimeisiä postikortteja.


Midtownia ympäröineessä puistossa kiemurteli söpöt pikku purot.


Illalla koitti lento Australian kotia kohti.

Matkamme oli oikein onnistunut ja ilmatkin suosivat! Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme tutustuneet vielä Tokiota ympäröiviin pienempiin kyliin, joissa olisi päässyt näkemään myös perinteisempää japanilaista kulttuuria.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Tokion korteista! Kuvista alkaa saada käsitystä Japanin kulttuurista. hp

    VastaaPoista
  2. Luin uudestaan kaikki Tokio-postaukset ja koitin bongailla paikannimiä :) Mitkä ois teidän mielestä TOP3-paikkaa missä kannattaisi ehdottomasti käydä (Pihla huomioiden) ja mitkä taas kannattaa skipata?

    Kiinnitittekö yhtään huomiota että mitenkä porukka liikkui siellä taaperoiden kanssa? Pääseeköhän rattailla menemään hyvin esim. junissa ja metroissa (onko matalat lattiat, hissejä?) vai kantoiko ne lapsia repussa?

    Upeita kuvia jälleen kerran! Tuntuiko kuumuus pahemmalta kuin kesä Brisbanessa? Me kun mennään elokuussa niin siellä on yhä ihan pätsi. Niin on kyllä nyt Suomessakin tosin :D

    VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.