tiistai 15. kesäkuuta 2010

Tokyo State of Mind
Vaikka Tokiossa on ollut hauskaa, ovat viime päivät ovat menneet kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaan...Sunnuntaiaamuna meidän piti osallistua käytettyjen vaatteiden markkinoille, jotka järjestetään Harajukun kaupunginosassa Yoyogi-puistossa joka sunnuntai. Löysimme puiston, mutta itse markkinoista emme nähneet merkkiäkään. Puistosta suunnistimme Jingu-bashi -sillalle, johon cosplay -teinit kokoontuvat sunnuntaisin poseeraamaan yleisölle. Emme löytäneet sen enempää siltaa kuin cosplay -nuoriakaan. Harajuku ja Yoyogi -puisto ovat isoja alueita liikkua kävellen, emmekä olleet merkinneet matkaoppaisiimme markkinoiden ja sillan sijaintia tarpeeksi tarkkaan ylös. Kiinnostus markkinoita ja Cosplayta kohtaan myös laski nopeasti kuumassa helteessä, joten nousimme metroon ja suunnistimme kohti Ginzan kaupunginosaa.

Ginzassa on paljon korkeita toimistorakennuksia, isojen yritysten pääkonttoreita, kalliita design-kauppoja ja -ravintoloita. Meitä alueessa kiinnosti erityisesti Imperial Palace -palatsialue, jossa Japanin keisariperhe asustelee. Suureksi pettymykseksemme alueelle ei ollut yleisöllä pääsyä. Saimme palatsista vain pari valokuvaa, jotka joen ympäröimistä ja suureksi osaksi puiden peittämistä palatsirakennuksista pystyi ottamaan. Kohta tämän jälkeen kamera antoi mystisen virheilmoituksen, kameran muistikortti sanoi kaput, ja kaikki aamupäivän aikana ottamamme valokuvat hävisivät bittiavaruuteen.Hyvänä uutisena olemme alkaneet löytää Tokiosta yhä useampia ravintoloita, joista saa kasvisruokaa. Sunnuntaina söimme Ginzassa lounaaksi kasviscurryä intialaisessa Nataraj-ravintolassa. Maanantaina kävimme Shibyassa lounaalla Freshness burger -hampurilaisravintolassa, jossa Tuija söi neljän euron tofupurilaisen. Sunnuntai-iltana kävimme Uenossa kasvispizzalla Pronto-ravintolassa. Monia kasviruokailijaystävällisiä ravintoloita löytyy kyllä Tokiosta, kunhan niistä ottaa selvää etukäteen. Suurin osa japanilaisista ei ymmärrä tai osaa puhua englantia, ja vaikka ravintolasta löytyisi englanninkielinen menu, pelkkiä ateriakuvauksia lukemalla ei voi tietää kuuluuko annokseen lihaa, kalaa tai kanaa.

Nataraj -ravintolassa pääsimme kokemaan erään japanilaisille varsin tutun, mutta suomalaisille erikoisen ilmiön: olimme juuri syömässä kun ison rakennuksen seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola alkoi huojua epämiellyttävästi. Myöhemmin hostellille päästyämme selvisi, että parin sadan kilometrin päässä Tokiosta oli tapahtunut voimakas maanjäristys.Sunnuntaina Ginzasta löytyi persoonallinen Muji -tavaratalo, jonka yksinkertaisesta ja selkeälinjaisesta tuotevalikoimasta tuli elävästi mieleen Ikea ja Bodyshop.Koko maanantain satoi. Olimme etukäteen suunnitelleet menevämme National Science -museoon sateisena päivänä katsomaan mm. dinosauruksia ja viimeisintä teknologiaa, mutta koska museot ovat perinteisesti kiinni maanantaisin, lähdimme sen sijaan Harajukuun ja Shibuyaan shoppailemaan.Harajukussa kahlasimme läpi ison 12 kerroksisen Laforet -vaateliikekompleksin. Shibuyassa kävimme Tokyu Hands, Parco ja Loft -tavarataloissa. Osa liikkeistä olivat aivan järkyttävän kalliita. Tavarataloista erityisesti Tokyu Hands erinäisine lahja-, peli-, käsityö-, harraste-, askartelu-, naamiais-, jne. osastoineen teki vaikutuksen.Tänään lähdemme tutustumaan Shinjukun alueeseen, mistä toivottavasti saadaan parempia kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.