lauantai 9. tammikuuta 2010

Ensimmäinen päivä keskustassa

Perjantaina lähdettiin tutkimaan kaupunkia. Maiju ja Juha asuvat Eight Mile Plainsin lähiössä aivan Joonan työpaikan vierestä, mistä ajaa bussilla hieman yli parissa kymmenessä minuutissa kaupunkiin. Bussin päätepysäkki on Queen streetillä, joka on Brisbanen keskustasta löytyvä iso kävelykatu täynnä kauppoja ja ravintoloita. Aivan ensimmäiseksi sieltä piti etsiä Commonwealth -pankin konttori, johon olimme jo Suomesta käsin varanneet ajan pankkitilin avaamiseen. Ystävällinen aasialainen pankkivirkailija tarkisti henkilöllisyytemme ja aktivoi yhteisen tilimme, ja siinä samalla rupatteli niitä näitä ja kyseli hirveästi suunnitelmistamme. Ihmiset täällä ovat todella vieraanvaraisia. Suomalaisena olo on välillä hieman vaivaantunut kun ei heti osaa itse olla samalla tavalla takaisin innostunut ja välitön.

Pankista päästyämme kävimme ostamassa ison mango-banaani -smoothien. Kuumasta lämpötilasta ja Queen streetin lukuisista mehubaareista tuli elävästi mieleen New Yorkin matka.


Tähän väliin laitetaan näytille "pakolliset" kuvat Brisbanen keskustaa ympäröivistä pilvenpiirtäjistä. Varoitus: näitä kuvia tulee tänne vielä paljon, kyllästymiseen asti. ;P
Tarpeeksi keskustaa kierrettyämme kävelimme sillan yli joen eteläpuolelta löytyvälle South Bankin alueelle. Siellä on joskus taannoin pidetty maailmannäyttely, nykyään se toimii Brisbanen kulttuurikeskuksena ja paikallisen taideyliopiston kampuksena, josta löytyy tanssiesityksiä, teatteria, standuppia, gallerioita, museoita, kirjasto ja konservatorio.
Aivan rannan viertä kiertää trooppinen puisto, jonka keskeltä löytyy kaupungin ylläpitämiä kaikille ilmaisia uima-altaita ja keinotekoinen hiekkaranta.
South Bankia kierrettyämme jalkoja alkoi väsyttää monen tunnnin kävelemisen jälkeen. Palasimme joen yli takaisin keskustaan, jossa kävimme ravintola Jo-Jo:ssa syömässä. Joona otti thaikanapizzan ja Tuija söi tofua ja vihanneksia riisillä.


Lounaan jälkeen lähdimme läheltä löytyneeseen Starbucksiin tutkimaan vuokra-asuntoilmoituksia paikallisilta asunnonvälityssivuilta. Listasimme kiinnostavia ja budjetille sopivia asuntoja paperille, mutta kello oli kuitenkin jo niin paljon, että asuntonäyttöjä ei voinut enää puhelimella ensi viikolle varata, joten homma jäi valitettavasti maanantaille. Palasimme Eight Mile Plainsiin. Illalla Joona kävi Juhan ja yksivuotiaan Pihla-tytön kanssa uimassa taloyhtiön omassa uima-altaassa.

3 kommenttia:

 1. vitsit kyllä... te ASUTTE tuolla, älytöntä!

  VastaaPoista
 2. Nahkan väristä päätellen olette vielä turisteja :)

  - S&M

  VastaaPoista
 3. Anna: Just tänään Joonan kanssa keskusteltiin siitä, että koskakohan sen oikein tajuaa, ettei ole vaan jollain ulkomaan matkalla vaan ihan oikeasti asuu täällä. Ihan rennosti vaan istuskelis bussissa, että tässä mä nyt meen töihin enkä enää yhtään jaksa ihmetellä ympäristöäni.

  S&M: Joo, hitaasti mutta varmasti tässä hankitaan ihosyöpää :P

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.