torstai 7. tammikuuta 2010

Finnair: illaksi kotiin...eiku?

Nyt ollaan vihdosta viimein Brisbanessa! Tuntuu että matkustus kesti ikuisuuden, eikä vastoinkäymisiltäkään vältytty. Lento Tampereelta Helsinkiin sujui moitteettomasti, mutta sitten alkoi tökkiä..

Helsinki - Lontoo

Kone saapuu myöhässä Helsinkiin ja boarding viivästyy, kun kone onkin ylibuukattu. Tovin odottelun jälkeen pääsemme koneeseen. Kone odottelee kentällä kuitenkin vielä tunnin verran, että matkalaukut saataisiin mukaan matkaan. Välineet ovat valmiina, mutta työntekijöitä ei näy missään. Saavumme Lontooseen sen verran myöhässä, että ehdimme nähdä Singaporeen lähtevän koneen ihan vierestä, mutta emme ehdi kyytiin. Meille järjestetään hotelli lentokentän vierestä ja saamme ilmaiset aamupalat, lounaat ja illalliset. Seuraava lento Singaporeen lähtee tasan vuorokauden kuluttua.Lontoo - Singapore

Seuraavana päivänä boarding hoituu sulavasti ja olemme varovaisen innostuneita. Olemme saaneet Premium-luokan paikat, joten heti koneeseen astuttuamme meille tarjoillaan shampanjaa ja saamme nauttia suuremmasta istumatilasta ja makuuasentoon säädettävistä istuimista. Kone kuitenkin seisoo tunnin kentällä, koska Lontoossa pyryttää lunta ja odotamme jäänpoistokonetta, joka hoitelee monta muuta lentokonetta ennen meitä. Koska myöhästyimme edellisiltä lennoilta, ei Tuijalle ole kasvisruokaa tässä koneessa, jonka tilaus olisi pitänyt tehdä kaksi vuorokautta ennen lentoa. Palvelu pelaa kuitenkin kivasti ja Tuijakin saa hedelmiä ja muroja syödäkseen.

Singapore - Brisbane

Saavuttuamme Singaporeen tunnin myöhässä, saammekin astella suoraan seuraavaan koneeseen. Kone lähtee heti kun ihmiset ovat paikoillaan ja ehdimme kiitellä, että australialainen lentoyhtiö ei paljoa tuumaile vaan se on menoa nyt! Kiitoradalle päästyä kone kuitenkin pysähtyy kuin seinään ja saammekin pian kuulla, että koneessa on jokin elektroninen vika joka liittyy toiseen moottoriin. Hetken päästä kapteeni ilmoittaa, että on ilmennyt toinenkin ongelma: koneesta näyttää tippuvan jotakin nestettä. Kone palaa lähtöasemiin(jonotettuaan muiden koneiden seassa 20min) ja odottelemme kun vikoja korjataan. Kahden tunnin odottelun jälkeen kapteeni ilmoittaa, että neste olikin vain vettä eikä se todennäköisesti olekaan peräisin lentokoneesta. Myös elektroninen vika on saatu korjattua siten, että kone on jälleen toimintakykyinen. Kasvisruokaa ei ole Tuijalle tälläkään lennolla, eivätkä lentoemot ole kovinkaan innokkaita keksimään mitään liha-ateroiden korviketta. Ensin palvellaan muut ja sen jälkeen tuodaan yksi banaani ja kaksi sämpylää. Thanks!

Mutta nyt ollaan täällä, hieman uupuneina mutta onnellisina! Saavuimme tänne torstaiaamuna klo 8 maissa paikallista aikaa ja asetuimme taloksi Juhan ja Maijun luokse. Päivällä haimme Medicare-cardit (jotta saamme tarvittaessa sairaalahoitoa), bussikortit ja prepaid-puhelinliittymän. Illalla vielä grillailtiin pihalla ja sitten oltiinkin jo aika valmista poikaa ja tyttöä unten maille.


Juha grillaa herkkuja, Joona keskustelee Tärkeistä Asioista (eli tietenkin Nokian puhelimista...)

Nyt kello on puoli 8 aamulla, lähdetään tästä ihailemaan keskustaa sekä käymään pankissa avaamassa tili ja hakemassa automaattikortit (toivottavasti rahat ovat siirtyneet Suomen päästä...). Katsellaan varmaan myös hieman asuntoilmoituksia ja yritetään saada asuntonäyttöjä heti ensi viikon alkuun. Viikonloppu sujuneekin ihan vain kaupunkiin tutustuessa.

Torstaina auton lämpömittari näytti 29,5 astetta, eli lämpöä riittää! Ilma on myös todella kosteaa: iho tuntuu tahmealta ja joka välissä tekisi mieli käydä viileässä suihkussa.

Täällä menee siis hyvin! Palaillaan taas :)

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että kuitenkin pääsitte perille ja olette nyt siellä! Voi vitsit, oon niin innoissani teidän puolesta! Kumpa omakin haave ulkomaille lähdöstä toteutuisi... :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, Nauttikaa elämästä ja lämmöstä.....
  Täällä pakkanen paukkuu lähes -30 asteen voimalla
  eikä ole kosteaa ei ;)
  Terv.Paula

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa ja näyttää!
  Ja Tuijjalla on muuten söpösti välillä esiinpilkahtava Tampereen murre, jännää nähdä onko vuoden päästäkin, vai puhutteko sillon jo äksentilla suomea :).. Ääninäyte tänne kerran kuussa jooko!

  VastaaPoista
 4. melkosia kommelluksia lentojen kanssa, hyvä että pääsitte kuitenkin perille. :)

  VastaaPoista
 5. Noora: Oli kyllä ihana päästä perille kaikkien kommelluksien jälkeen! Pidetään peukkuja, että säkin vielä pääset ulkomaille :)

  Paula: Nautitaan! Aluksi tuo lämpö tuntui hieman liian tukalalta, mutta nyt kun on tottunut niin on tämä aikas ihanaa :)

  Laura: En tiennytkään, että mulla on Tampereen murre :D Yritin vielä kuulostella tuolta videolta enkä huomannut mitään, hmph. Mutta juu, ääninäytteitä on luvassa jatkossakin :)

  supervain: On kiva olla perillä, hih :) En matkusta ainakaan puoleen vuoteen lentokoneella, murr.

  VastaaPoista
 6. Kotijoukoiltakin meinas ottaa voimille/hermoille seurata lentoja FlightStats:sta. Loppu hyvin kaikki hyvin.

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.