keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Omituisten otusten kerho.

Viime viikonloppuna lähdimme Juhan, Maijun ja Pihlan kanssa Lone Pine Koala Sanctuaryyn. Se on eläintarha, missä nimensä mukaisesta on koalia. Koalien lisäksi Lone Pinessa on papukaijoja, kenguruita, vompatteja ja muita kummallisia otuksia.


Lone Pine Koala Sanctuaryyn matkattiin tällaisella paatilla. Matka kesti noin tunnin, paikan päällä saatiin olla pari tuntia ennenkuin paatti lähti takaisin kaupunkiin.


Matkalla ihasteltiin maisemia.


Voitaisko muuttaa tuonne?! Siellä asuu varmaan joku prinsessa...


Paikan päällä meitä tervehti muutama kymmenen kissakalaa. Miau!


Papukaijat olivat tietenkin tosi ihania ja valloittavia! Niitä oli vaan hiukan vaikea kuvata häkin läpi. Tämä kaveri helpotti meidän tuskaa ja tuli ihan lähelle esittäytymään.

Sitten päästiin itse asiaan ja saatiin ihastella söpöjä koalia. Koalat viettävät noin 20 tuntia päivästä nukkumalla tai lepäämällä, aika rentoja tyyppejä siis! Tässä pari tyylinäytettä rennommasta elintavasta.
Lone Pinessa on mahdollisuus ottaa itsestään kuva koalan kanssa. Sehän maksoi tietenkin hieman ekstraa, mutta ei tuollaista joka päivä pääse tekemään! Yksi koala on halittavana kahden viikon välein puolen tunnin ajan, ja nämä kyseiset koalat ovat hyvin tottuneita ihmisiin. Voisi siis kuvitella etteivät ne kovasti kärsi tästä toiminnasta...?

Tässä pari aikaisempaa koalan halijaa...
Juha, Maiju ja Pihla menivät yhdessä kuvaan.


Joona jätti halimisen minulle. Tässä asetellaan unista kaveria mun syliin.


Jee! Tukeva ote mun tissistä ja siinähän se pysyi...


Sitten siirryttiinkin kohti kenguruiden aitausta kun törmäsimme tällaiseen kaveriin. Näitä liskoja täällä löytyy ihan luonnosta, bongattiin tällainen ihan meidän kodinkin läheltä rannasta.

Pääsimme suurelle niittyaukealle, jossa hyppeli joka puolella isoja ja pieniä kenguruita. Yhdellä dollarilla sai ostaa pussillisen kengurunruokaa, jota sai sitten syöttää kädestä pitäen kenguille.


Monet kengurut vain lekottelivat varjossa eivätkä jaksaneet kiinnostua ihmisistä tai herkuista.


Löysin kuitenkin yhden herkkusuun...


...joka kuolasi käteni ihan märäksi. Yummy!


Kameran takana pyörinyt Joonakin löysi uuden ystävän..


Pikkuista Pihlaa ihmetytti hassut karvakasat.


Kyllä meillä aikuisillakin riitti ihmeteltävää....


Sellainen päivä! Aikaa oli hieman liian vähän, oltaisiin mielellämme kierrelty tuolla pidempäänkin. Kuvia olisi ollut sellainen 100kpl, mutta eiköhän näistä nyt saa jonkin käsityksen Australian elukoista. :)


8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin.Ompa siellä mahtavat näköalat. Koalat oli aiva ihania .Mahtavia maisemia.

  VastaaPoista
 2. yyh noi kissakalat! inhoon kaloja, mutta viiksekkäitä viel enemmän. muut elukat on oikein söpöjä :)

  VastaaPoista
 3. Oi että nää teidän kuvat on super upeita!! Huomaa että on vähän enemmän tota graafista silmää :D Ja tuntuu etten miä kuvaa enää kun Pihlaa edestä ja takaa ja jää paljon mielenkiintoista pois kuvista.

  Tuija sulle tuli tänään postia, Juha tuo varmaan huomenna Joonalle sen kunhan muistaa!

  VastaaPoista
 4. Voi että, on varmaan once on lifetime-tilaisuus päästä asumaan Australiaan! Vaikka täällä Suomessa onkin mielettömän kaunis (ja kylmä!!!) talvi niin olen silti vähän kade...

  VastaaPoista
 5. Huippukuvia!! Mitä noi läiskät viimesen kuvan koalan pyllyssä on? Karvanlähtöaika?

  VastaaPoista
 6. Tosi hellyttävän söpöjä nuo koalat.Onhan tuo kengurukin mielenkiintoinen olio.....
  Saatte nähdä siellä paljon sellaista eläimistöä mitä ei muualla maailmassa ole....Hienoa....
  Paula

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, löysin blogisi ja lueskelen tätä oikein kiinnostuneena! Itsellä polttelisi kanssa muutto Australiaan ja Uuteen-Seelantiin 1-2 vuodeksi, tosin niiden Working Holiday -viisumien kautta. Mielenkiinnolla siis seurailen blogianne saadakseni vinkkejä Downunderin elämänmenoon, toivottavasti jaksatte päivittää koko vuoden ajan kuulumisia :)

  VastaaPoista
 8. Hilkka ja Kari: Kiitos! Ja onpa kiva kuulla teistä, koskakohan viimeksi ollaan nähty?!

  Supervain: Nuo kalathan on tosi söpösiä!

  Maiju: Ilmeisesti Joona jaksaa keskittyä kuvien ottamiseen, mä olen enemmän sellainen räpsijä vaan. Huonona puolena tässä vain on se, että Joonaa ei näy juuri missään kuvissa :/ Ja posti tuli perille, kiitos vaan!

  Anonyymi: Kyllä tätä kokemusta varmaan muistellaan lämmöllä sitten kiikkustuolissa :)

  Laura: En tiedä! Tai ehkä sen pylly on vaan kulunut kaikesta istuskelusta ja laiskottelusta?

  Paula: Koalat on kyllä tosi sympaattisia kavereita :) Oli kyllä kiva kun pääsi niin lähelle noita eläimiä!

  Elbow: Tervetuloa seuraamaan meidän elämää! Voi, toivottavasti muuttosi toteutuu, Uusi-Seelanti vaikuttaa myös mielettömän siistiltä paikalta :)

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.