maanantai 18. tammikuuta 2010

Oma koti kullan kallis!

Viime viikolla aloitimme asuntojen etsimisen ja varasimme asuntonäyttöjä melkeinpä viikon jokaiselle päivälle. Hyvä toisaalta, että varasimme useita näyttöjä: viidestä näytöstä toteutui oikeasti vain kaksi!

Ensimmäinen asunto sijaitsi West Endissä todella hyvällä paikalla ja se oli minun ennakkosuosikkini. Paikan päällä kuitenkin huomasimme, että asunto näytti aivan erilaiselta kuin nettisivujen kuvissa: asunto oli todella karu ja pimeä eikä siinä ollut parveketta ollenkaan.

Seuraavana päivänä meillä oli kolme asuntonäyttöä. Ensimmäinen näyttö oli nykyisessä asunnossamme ja olimme varovaisen innostuneita tästä. Seuraavaan näyttöön asunnonvälittäjä ei tullut ollenkaan paikalle ja soittaessamme toimistolle saimme kuulla että näyttö on peruttu. Kiva kun ilmoititte! Kolmas näyttö oli hulppeassa talossa ja tiesimme asunnon olevan aivan liian hintava meidän budjetillemme. Kuinkas ollakaan, asunnonvälittäjä ei päässyt asuntoon sisälle ollenkaan koska lukot oli vaihdettu juuri ennen näyttöä. Eli se jäi sitten kokonaan näkemättä! Keskiviikkona lähdimme myös hieman kauemmaksi keskustasta erääseen asuntonäyttöön, jossa sielläkään ei ollut asunnonvälittäjää paikalla. Huhhuh!

Mutta tosiaan, mihin sitä useaa näyttöä tarvitsee jos jo alussa löytyy kiva asunto? Meidän asuntomme sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, Evolution-nimisessä pilvenpiirtäjässä. Tästä talosta vuokrataan asuntoja myös hotellityyliin lyhyemmiksi ajoiksi. Meillä on nyt aluksi puolen vuoden sopimus, joten jos alue tuntuu huonolta, voimme puolessa vaiheessa vuotta vielä muuttaa johonkin muualle.


Tällainen tönö se siis on..


..ja hieman kauempaa katsottuna.

OlohuoneKeittiöMakuuhuone
KylpyhuoneParvekkeet

"Näkymä" isolta parvekkeelta...


Pienemmältä parvekkeelta näkee allasalueelle...

Ja loppuun vielä video, josta varmaan saa paremman käsityksen asunnosta. Sen verran korjaan höpinöitäni, että asunto oli tosiaan kokonaan kalustettu eli täältä löytyi MYÖS sänky ja keittiössäkin oli astiat valmiina. Astiat olivat kylläkin sellaista mummotyyliä, että ei yhtään harmittanut kantaa isoa kassillista IKEA-kamaa keittiöön.


Olin juuri herännyt kun aloin kuvaamaan tuota videota, minkä vuoksi ääneni on hieman...outo. Kotijoukoille siis tiedoksi: ei olla vielä onnistuttu saamaan täällä mitään flunssapöpöjä!

8 kommenttia:

 1. Kokolattiamatot + Tuija + CocaCola = Hmmmm.....

  VastaaPoista
 2. Mitä tuommosessa lukaalissa asuminen maksaa :o?

  VastaaPoista
 3. Vaude! Ei voi muuta sanoa :)

  T: Sanna ja kissamukset

  VastaaPoista
 4. On teillä mahtavan näköinen tönö ;)
  t.Paula

  VastaaPoista
 5. Äiti ja Iskä : Hah! Oon erikoistunut kaatamaan juomia vain elektroniikkalaitteiden päälle, joten ei hätää!

  Mirette: Vuokrat ovat täällä luonnollisesti korkeammat, Tampereeseen verrattuna maksetaan lähes tupalasti enemmän vuokraa. Uima-altaat ja sen sellaiset ovat suht yleisiä täällä, siinä missä saunat ovat Suomen taloyhtiöissä.

  VastaaPoista
 6. Komea kamppa, ihan pistaa pikkusen harmittamaan ettei lyhyella Australian visiitilla ehdita Bribaneen asti. Allas on hyva, siella Joonan kelpaa kauhoa uusia ennatyksia:)

  VastaaPoista

Voit kommentoida ilman tunnusta valitsemalla listasta "Nimi/URL-osoite" ja täyttämällä kohdan "Nimi". Kommentointi onnistuu myös nimettömänä.